You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Novitas Heritage - Time Windows project.

  • In opdracht van Novitas Heritage is er een boek gemaakt voor het Time windows project. Time Windows is een samenwerkingsproject tussen meerdere partijen waarbij een tweetal ervaringen is ontwikkeld, die diverse disciplines combineren – de wereld van escape rooms/games, digitale media en de erfgoedsector.

    Het betreft een tweetal korte ‘spellen’ met fysieke en digitale puzzels, met een archeologisch/historisch thema. Deze spellen zijn in te zetten (pop-up) in verschillende musea, op bijvoorbeeld evenementen. Ieder spel duurt ongeveer 15 minuten en vraagt de spelers om futuristische technologie (Time Windows/scanners) te testen. Hiertoe moeten ze een historische casus oplossen.

    Eén van de twee ervaringen betreft de Loonse Oorlog; een drie jaar durende strijd die ontstond om de opvolging van graaf Dirk VII van Holland. De opdracht was een boek te maken voor de vrouw van wijlen Graaf Dirk. Dus een boek dat qua inhoud en band paste in het jaar 1203. Het eindresultaat is een replica van het Goslarer Evangeliar (1240) in een Romaanse band. De band moest spel-bestendig zijn, dus geen kwetsbare sloten erop. Tevens is er een spelelement in het boek verwerkt waar hier verder geen uitspraken over kunnen worden gedaan zolang het spel kan worden gespeeld.