You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ik ben gespecialiseerd in laat-middeleeuwse bindingen. In die periode had je grofweg twee soorten boeken. Het bekendste is de Gotische band. Dit zijn boeken met platten (voor- en achterkant van de kaft) van hout waar leer overheen geplakt is. Vaak is het boek voorzien van sloten. Minder bekend zijn de koperten. Dit zijn eigenlijk de paperbacks van toen. De boeken waren veelal gewone gebruiksboeken (boekhouding, kookboek, kalender, schoolboekjes) en de kaft was een omslag van leer of perkament. Ook deze boeken hadden op een of andere manier een sluiting; soms alleen een overslag, maar vaak zag je sluitlinten of een soort houtje-touwtje constructie.

Ik gebruik waar mogelijk, en gewenst, materialen die zo historisch mogelijk correct zijn. Dus geschept papier, linnen garen, echt perkament. Wel vervang ik de beenderlijm voor boekbinderslijm omdat beenderlijm hard wordt en niet goed is voor het boek. Desalniettemin zal ik uiteraard beenderlijm gebruiken indien de opdrachtgever dit wenst.

Boeken kunnen door mij geheel worden gemaakt (blanco of een door de opdrachtgever aangeleverde stapel katernen), maar ook een bestaand boek kan worden herbonden. Er kan een volledig historisch correcte band worden gemaakt, maar ook iets wat alleen maar erop lijkt. Alles is afhankelijk van wat de opdrachtgever wil. Een overzicht van boekbanden die ik in opdracht heb gemaakt, vindt u hier.

Naast het boekbinden in opdracht, maak ik boekbanden voor eigen educatieve doeleinden. Die gebruik ik bij workshops, voorlichting en lezingen. Een overzicht van deze boekbanden vindt u hier.

Daarnaast maak ik boeken voor de verkoop. De boeken die op dit moment te koop zijn, staan in de webwinkel.

Voor opdrachten voor musea, film of instellingen is er een aparte pagina.