You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Novitas Heritage - Escaperoom Slot Loevestein.

  • In 2018 opende in Slot Loevestein de Escaperoom rondom Hugo de Groot.  Novitas Heritage heeft hiervoor het spel en de onderdelen ontwikkeld.

    Aangezien Hugo de Groot niet los kan staan van zijn ontsnapping in een boekenkist, werd dit gegeven ook meegenomen in het ontsnappingsspel. Ik kreeg de opdracht om 11 boeken te maken die eruit zagen alsof ze in de kist van Hugo hadden kunnen zitten. Hierin moesten spelelementen worden gestopt (verdere uitspraken hierover worden niet gedaan om de oplossing niet te verklappen) en ze moesten tegen een stootje kunnen. Oftewel: hufterproof was belangrijker dan historisch correct. Een uitdaging!

    Uiteindelijk koos ik in overleg met Novitas Heritage 10 facsimile's van boeken die Hugo in zijn bezit had kunnen hebben en een facsimile van één van zijn eigen werken. Deze heb ik alle aangepast voor het spel, en daarna waar nodig versterkt. Alle 11 kregen ze een boekband die paste bij de tijd van de inhoud. Dit ging van 15e tot begin 17e eeuws.

  • Een jaar later: reparaties

  • juli 2019: Op dit moment gaan de boeken al een jaar mee in de Escaperoom, en onlangs ben ik langsgeweest voor wat nodige reparaties. Hoewel bij 2 boeken er bladen los lagen en de rug los lag, waren de meeste boeken nog in behoorlijke goede staat gezien het spel waarvoor ze continu gebruikt waren. Onderstaande foto's laten wel zien dat er niet subtiel met de boeken wordt omgesprongen.